מפגש מרגש בין משפחתו של החייל עמיחי רובין ז"ל שנפל בקרב ליד כיסופים למשפחתו של רפאל הורוביץ בן ה-8 שקיבל את אונת הכבד שלו

אף עין לא נשארה יבשה: מפגש מרגש עד דמעות התקיים בין משפחתו של החייל עמיחי רובין ז"ל שנפל בקרב ליד כיסופים למשפחתו של רפאל הורוביץ בן ה-8, שקיבל את אונת הכבד שלו.
פורסם: 26.10.23 | עודכן: 30.10.23

במפגש נכחו הוריו, אחיו ואחיותיו של עמיחי ז"ל אשר הביאו לרפאל והוריו במתנה בלוק עץ עם תמונתו של עמיחי. דורית, אמו של רפאל, חיבקה את בתיה, אמו של עמיחי, ונתנה לה במתנה שרשרת עם תמונתו של עמיחי עם הכיתוב "גיבור של אמא". דורית אמרה : "זהו תכשיט מתנה עבורכם. את התכשיט היקר לכם מכל, אנחנו קיבלתי מכם במתנה". דורית הוסיפה כי "יש לנו ילד נוסף קטן יותר בבית, שהיום חוגג יומולדת 3 ויש לו מן צחוק מתגלגל כזה, ורפאל עם השנים בגלל הכאב הפסיק להיות שמח. אחרי ההשתלה רפאל פתאום הוא חזר לצחוק." דורית סיפרה שרפאל היה מאד נרגש מהמפגש ורצה  להראות להם כל כך הרבה דברים ולשאול אותם על עמיחי האם היה ילד שובב.

ישי רובין אביו של עמיחי ז"ל פנה לדורית ואמר כי "כל כך התרגשנו כשדיברת על המשמעות של הכבד באשר למידותיו הטובות של האדם כיוון שעמיחי באמת היה כולו טוב לב אחד גדול, ושעל כך שבזכות שמחת החיים שהיתה בעמיחי, רפאל יהיה ילד שמח".

לפני כשבועיים, עבר רפאל השתלת כבד מצילת חיים לאחר שאונת הכבד שנמצאה מתאימה לו נתרמה על ידי משפחתו של החייל עמיחי רובין ז"ל, שמת מפצעיו בקרב עיקש והרואי שניהל מול מחבלים בלחימה במוצב ליד כיסופים .רפאל בן ה-8 שהתמודד עם מחלת כבד קשה מאז היותו תינוק, נזקק להשתלה דחופה בשל התדרדרות במצבו, וקיבל כעת את חייו במתנה. לאחר ההשתלה, שעברה בהצלחה, עבר רפאל ליחידה לטיפול נמרץ בשניידר, וכעת הוא מאושפז להמשך טיפול והתאוששות במחלקת ילדים ג', עד שיוכל להשתחרר לביתו.

עמיחי  רובין ז"ל היה מהראשונים שהסתערו עם הנשק כאשר החלה המתקפה הרצחנית של מחבלי החמאס. הוא נפגע מקליע בראשו שפגע במוחו, ולמרות זאת המשיך להילחם ולהציל את חבריו שלחמו לצידו עד שהתמוטט. למרות מאמצי הרופאים בהדסה, מותו נקבע. משפחתו של עמיחי ז"ל החליטה לתרום את איבריו, ובזכותה 5 חולים זכו לחייהם מחדש. אמו של עמיחי ז"ל אמרה לאחר ההשתלה כי "כשעמיחי יצא להציל חיים, הוא לא ידע כמה חיים הוא הולך להציל באמת".

ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל היחידה להשתלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים אמר: "אין מילים לתאר מה מרגיש צוות חדר הניתוח בסיטואציה המורכבת הזו. הידיעה שהחייל הציל חיים בחייו וגם במותו, לא נותנת מנוח. תוך כדי אזעקות, אנחנו עסוקים בהצלת חיים של ילד, ומודים על הזכות שניתנה לנו. כל ילד הוא עולם ומלואו ואנחנו בצד המקדש את החיים, ונלחם על חיי ילדים".

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 700 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער באחוזי הצלחה  הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.

מימין לשמאל: הילד רפאל והחייל עמיחי רובין ז"ל

שניידר בתקשורת

המפגש המרגש בין המשפחות נערך במרכז הרפואי שניידר, שם מאושפז רפאל. אמו אמרה למשפחת רובין, לאחר שנתנה להם תכשיט במתנה: "את התכשיט היקר לכם מכל, אנחנו קיבלנו מכם במתנה". אביו של עמיחי ז"ל: "בזכות שמחת החיים שהייתה בעמיחי, רפאל יהיה ילד שמח".
26.10.23, "ynet"

רב"ט עמיחי רובין ז"ל מעכו, בן 23, נפל ביום הראשון למלחמה. משפחתו תרמה את איבריו לחמישה חולים. היום נפגשו הוריו עם ראובן קורש, שקיבל את ריאותיו של עמיחי: "הציל לי את החיים. אנחנו משפחה"
26.10.23, "רשת - ערוץ 13"