מרתון השתלות במרכז שניידר: שלושה ילדים קיבלו את חייהם במתנה הודות לתרומת איברים

בת 5 וחצי עברה השתלת כבד ושני נערים בני 12 ו-13 עברו השתלת כליה. רק בשבוע שעבר התקיים מרתון השתלות בשניידר במהלכו הושתלו לב, כבד ושתי כליות ב-4 ילדים
פורסם: 23.08.23 | עודכן: 27.08.23

מרתון אחר מרתון במרכז שניידר: בהפרש של שבוע בלבד התקיימו במרכז שניידר לרפואת ילדים שני  מרתוני השתלות איברים. במרתון ההשתלות שהתקיים ביממה החולפת, הושתל כבד בילדה בת 5 ושתי כליות הושתלו בנערים בני 12 ו-13. מרתון ההשתלות התקיים בתוך פחות מ- 24 שעות במערך חדרי הניתוח של מרכז שניידר לרפואת ילדים. שלושת הילדים המושתלים מתאוששים ביחידה לטיפול נמרץ בשניידר. במרתון ההשתלות שהתקיים לפני שבוע הושתלו לב, כבד ושתי כליות בארבעה ילדים.

לדברי ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר: "ביממה החולפת התנהל בשניידר מרתון השתלות חשוב ומרגש. זהו מרתון ההשתלות השני שמתרחש בשניידר תוך פחות משבוע. 7 ילדים קיבלו את חייהם במתנה במהלך ימים ספורים בלבד, אחת מהילדים שעברה אתמול השתלה, ציינה בדיוק את יום הולדתה. אנו גאים מאד על הזכות לקחת חלק בהצלת חיים. אנו משתתפים בצערן של המשפחות האבלות ומודים להם מעומק ליבנו על הנתינה האדירה הזו."

מרכז שניידר לרפואת ילדים הוא בין בתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר רב של השתלות איברים. בכדי שיתאפשר לבצע ארבעה ניתוחי השתלות מורכבים, בזה אחר זה, בפרק זמן קצר, נדרשת היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, ביניהם: מערך חדר הניתוח, צוותי הכירורגיה המומחים בהשתלות איברים בילדים, צוות קרדיולוגיה, צוות הרדמה, צוות יחידת האולטראסאונד, צוותי הסיעוד בחדר הניתוח, צוות היחידה לטיפול נמרץ ועוד.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 700 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.