שנה של התחלות חדשות: מרכז שניידר מסכם את שנת תשע"ז

מרכז שניידר מסכם את שנת תשע"ז כשנה פוריה ומוצלחת. בימים אלה מתכונן צוות בית החולים לקראת השנה החדשה תשע"ח
פורסם: 11.09.17 | עודכן: 19.09.17

מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית מסכם את שנת תשע"ז כשנה פוריה ומוצלחת, שנה של הצלחות קליניות ומחקריות, שנה בה ילדים רבים מכל הגילאים ומכל רחבי הארץ, קיבלו חיים ואיכות חיים. בימים אלה מתכונן צוות בית החולים לקראת השנה החדשה תשע"ח.

כ-- 55,000 תינוקות, ילדים ובני נוער מכל רחבי הארץ טופלו במחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר לרפואת ילדים, מיון הילדים הגדול בארץ, במהלך תשע"ז וכ- 202,000 ביקורים נרשמו במרפאות החוץ ובמכונים. 37 ניתוחי השתלות איברים בילדים ו-42 השתלות מח עצם התקיימו במהלך תשע"ז במרכז שניידר.

בר מצווה ייחודית ומרגשת התקיימה במהלך שנת תשע"ז ביחידה לטיפול נמרץ לב מרכז שניידר לרפואת ילדים. ינון בן ה- 13, אשר סבל מאי ספיקת לב כתוצאה ממחלה של שריר הלב והמתין מספר חודשים לתרומת לב להצלת חייו, עבר ניתוח השתלת לב ימים ספורים לפני חגיגת בר המצווה המתוכננת שלו. משפחתו ביקשה לערוך את השמחה ללא דיחוי וכך חגג ינון את הגיעו למצוות כשהוא מוקף במשפחתו ובצוותים הרפואיים והסיעודיים במרכז שניידר.

תוכנית טיפולית אינטגרטיבית לילדים ובני נוער עם לקויות למידה וקשב נפתחה במהלך תשע"ז במרכז שניידר לרפואת ילדים, במסגרתה מוצע טיפול יחיד מסוגו בארץ שמטרתו לשפר את התמודדותו של המתבגר, עם השלכותיה הנרחבות של לקות הלמידה או הקשב שלו, הן על תפקודו הלימודי, הן על תפקודו החברתי והבין אישי והן על מצב רוחו. התכנית זוכה להצלחה רבה ותוצאותיה מעידות על שביעות רצון גבוהה מהטיפול, שיפור בתפקודים שונים בחייו של הילד ושיפור יעילות התמיכה בו.

בשנת תשע"ז שלפו מומחי מרכז שניידר שרשרת של 14 מגנטים חזקים מקיבתה של פעוטה בת שלוש, פקק של עט שנשאף על ידי נער בן 12, עגיל מוושט של תינוק בן 8 חודשים, צפצפה של ברווז גומי מקנה הנשימה של ילד בן 4 ועוד. כל הילדים שטופלו שוחררו לביתם בבריאות מלאה לאחר שטופלו על ידי צוותים מיומונים.

עשרות השתלות איברים בוצעו במרכז שניידר במהלך שנת תשע"ז, מתוכם ארבעה ילדים קיבלו חיים חדשים במרתון השתלות איברים שהתקיים הודות לאצילות הנפש של אמו של הילד עילי בן ה-10, אשר הסכימה לתרום את איבריו לאחר שנקבע מותו. שקד בת ה- 4 קיבלה כבד, אלמוג בן ה- 8 זכה בלב חזק ובריא, ואילו אמיר בן ה- 10 וזינה בת ה- 5 קיבלו כל אחד כליה. הסיפור המרגש של הסעיר וריגש מדינה שלמה וסוקר בהרחבה באמצעי התקשורת.

במסגרת חגיגות 25 שנים להקמת מרכז שניידר, בתחילת שנת תשע"ז, התקיים אירוע רב משתתפים בהיכל התרבות בתל אביב וכן יצא לאור הספר "הילדים של שניידר". הספר משרטט את קורות מרכז שניידר מיום היווסדו, התהליכים ההיסטורים שקדמו להקמת בית החולים הייחודי, חזון המייסדים, הישגיו פורצי הדרך בתחומים הקליניים והמחקריים, וכן ביסוס מעמדו של מרכז שניידר כמוביל ברפואת הילדים בישראל. הספר משלב מחקר היסטורי, כתיבה ספרותית ואלבום אמנות המבוסס על יצירות של הילדים שאושפזו במרכז שניידר לאורך השנים.

בשנה החולפת, כחלק מעבודות הקמת מבנה האשפוז החדש של מרכז שניידר, פורק באופן מבוקר, גשר הולכי הרגל הוותיק, המחבר בין החניון לבין בית החולים. הגשר, עליו צעדו מדי יום ולמעלה מ -25 שנה מאות מעובדי מרכז שניידר ואלפי ילדים מטופלים, פורק בהצלחה לצורך פינוי השטח לבניה והיווה ציון דרך סימבולי בפרויקט הקמת הבניין החדש. במהלך השנה החולפת הסתיימו עבודות הפיתוח והעתקת תשתיות לצורך הכשרת השטח להקמת המבנה החדש. לקראת סוף שנת תשע"ז, החל שלב בניית ויציקת דוברות הביסוס, המהוות את הבסיס העיקרי עליו יבנה הבניין. מבנה האשפוז החדש עתיד להיחנך בשנת 2020 ולהכפיל את ההיקף הקיים של בית החולים.

בשנה החולפת נחתם הסכם שיתוף פעולה בין מרכז שניידר, חוקרים מבית הספר ג'ון פולסון להנדסאות ומדעים יישומים (SEAS) באוניברסיטת הרווארד, ו- DreaMed Diabetes, חברה המפתחת פתרונות לניהול וטיפול במחלת הסוכרת, וזאת על מנת לשפר את ניהול רמת האינסולין עבור אנשים עם סוכרת מסוג 1, המקבלים מספר הזרקות אינסולין מדי יום ושמשתמשים במד סוכר ביתי.

במהלך שנת תשע"ז נפתחו במרכז שניידר לרפואת ילדים מרפאה חדשה לאבחון וטיפול בילדים עם הפרעה בהתפתחות השלד, נפתח שירות חדש להערכה וטיפול בילדים הסובלים מריור יתר, נפתח מרכז רב תחומי למחלות בלוטת התריס בילדים ונפתחה מרפאת נע"ם (נשימה-עיכול משולב), המהווה את המרכז האירודיג'סטיבי הראשון מסוגו בארץ.