לפני ניתוח: סיורי הכנה לילדים ולהורים

מרכז שניידר מקיים סיורי ההכנה בחדר ניתוח, המיועדים לילדים העומדים לעבור ניתוח בבית החולים. הסיורים בליווי רופא מרדים ואחות
פורסם: 18.10.15 | עודכן: 16.04.23

מרכז שניידר מציע לילדים והוריהם סיורי הכנה בחדר ניתוח. במערך חדרי הניתוח של בית החולים, החלו לפעול סיורי ההכנה בחדר ניתוח, המיועדים לילדים העומדים לפני ניתוח. הסיורים מתקיימים כחלק מפעילות מערך ההדרכה הטרום ניתוחי, והם יצאו לדרך ביוזמת מנהל מערך חדרי הניתוח ומחלקת הרדמה ד"ר יעקב כץ,  האחות אחראית במערך חדרי הניתוח אורלי רפאל ומנהלת התפעול של חדרי הניתוח אור פוקס.

מערך ההדרכה מפעיל מספר פעמים בחודש סיורים לילדים בליווי של רופא מרדים ואחות. הביקור מתחיל עם סיור באזור הקבלה ומתן הסברים לגבי התהליך ביום הניתוח. לאחר מכן מתלבשים הילד והוריו בבגדי חדר ניתוח לקראת הסיור באזור החדרים, נכנסים לחדר וזוכים להסבר על הציוד: מוניטור, מיטה, מנורות ועוד.

הילד חווה התנסות בחבישת מסיכת הרדמה וחש את המגע, הריח והמרקם של המסיכה, ובמקביל לכך מקבל הסבר על תהליך ההרדמה וההתעוררות, על כך שההורה יכנס איתו לחדר הניתוח ויהיה לצידו בעת ההתעוררות, על ההמתנה לסיום הניתוח ועל מסך המשפחות. הפעילות מסתיימת בסיור ביחידת ההתאוששות.

"ניתוח הוא חוויה שעלולה לעורר חרדה, וליצור מצב של אי-ודאות, אובדן שליטה, תלות מוחלטת בזרים ותחושה של איום על המצב הפיזי והנפשי" אמר ד"ר כץ. "ממחקרים רבים שנערכו בנושא הפחתת רמות החרדה עולה כי מידע מלא ומקיף, תשובות מלאות על שאלות וביקור מקדים באתר חדרי ניתוח, מפחיתים באופן דרמטי את רמות החרדה ביום הניתוח, נוסכים ביטחון המשפיע על תגובת ההרדמה וכן על ההתעוררות ממנה, וכמובן הופכים את הלא ידוע לידוע ומוכר".