הכנה לניתוח בשניידר

לקראת הניתוח הצפוי לילד או הילדה שלכם, ריכזנו את ההנחיות והמידע החשוב באמת
פורסם: 02.07.23 | עודכן: 28.01.24

מטופלים והורים יקרים, לקראת הניתוח הצפוי לכם בשניידר חשוב להגיע מוכנים. כדי שתוכלו ללמוד על התהליך הצפוי הכנו עבורכם סרטון קצר בעברית ובערבית. הנחיות נוספות תוכלו לקרוא בהמשך העמוד.

איך ולאן צריך להגיע ביום הניתוח?
תאריך הניתוח נקבע על-ידי מוקד זימון התורים של שניידר. צוות חדר הניתוח ייצור איתכם קשר בטלפון ביום שלפני הניתוח וימסור לכם את השעה המדויקת שבה עליכם להגיע לשניידר, ואת ההנחיות לצום עבור ילדכם.

• ניתוח באשפוז יום: ביום הניתוח יש להגיע אל משרד הקבלה של מחלקת אשפוז יום כירורגי בבניין האבן של שניידר בקומה 4 של בית החולים. שם תתקבלו במשרד המרפאה ותחלו בתהליך לקראת הניתוח.
  • אשפוז ביום שלפני הניתוח: מטופלים שעל פי הנחיית הרופאים מתאשפזים ביום שלפני הניתוח יגיעו למחלקה הכירורגית בקומה 5 בבניין האבן של בית החולים. שם תתקבלו לאשפוז ולהכנות הנדרשות לניתוח.
חשוב להגיע בזמן! הגעה בזמן שנקבע לניתוח קריטית ואיחורים יכולים לגרום לביטול הניתוח או לזמן המתנה ממושך מאוד.

הנחיות לצום
  • ילדים עד גיל שנה: חלב אם או תמ"ל ללא דייסה – עד 4 שעות לפני שעת ההגעה לשניידר; תמ"ל עם דייסה או מוצקים – 6 שעות לפני ההגעה לשניידר.
  • ילדים מגיל שנה ומעלה: צום ממזון – על הילד להיות בצום במשך 6 שעות לפני הגעה לשניידר. צום משתיית מים – עד שעה לפני הניתוח הילד יכול לשתות מים.

תרופות
ילדים הנוטלים תרופות לשימוש כרוני צריכים להתייעץ קודם כל עם הרופא המרדים על הצורך בהפסקת התרופות, אם ניתן, לפני הניתוח ובמהלכו.

אילו מסמכים צריך להביא?
  • כרטיס מגנטי של קופת החולים של הילד/ה ותעודה מזהה עם תמונה (תעודת זהות עם ספח).
  • אם הניתוח מתבצע במסגרת "אשפוז יום" - יש להביא טופס התחייבות כספית (טופס 17) מקופת החולים של הילד למטרה זו.
  • אם מדובר בניתוח "דיפרנציאלי", יש להביא טופס התחייבות כספית (טופס 17) בהתאם להנחיות המופיעות בגלויית הזימון שקיבלתם מבית החולים.
  • טופס התחייבות כספית (טופס 17) לאשפוז לאחר הניתוח מקופת החולים של הילד/ה (הטופס ממומש רק אם עולה צורך רפואי בכך). קוד משרד הבריאות של טופס זה הוא G00H2. (שימו לב: ילדים המבוטחים בכללית לא צריכים להביא טופס 17 למטרה זאת).
  • כל חומר רפואי רלוונטי לניתוח הצפוי (כמו למשל: תוצאות של בדיקות הדמיה שהרופא המנתח הנחה לבצע).
בכל שאלה או התייעצות יש לפנות למוקד הניתוחים של שניידר בטלפון: 03-9253211

חתימה על טופסי הסכמה
לקראת הניתוח עצמו, עליכם ההורים לחתום על שני טפסים:
החתימה על הטופס מתבצעת בסיום פגישה עם הרופא המנתח ביחידת אשפוז יום כירורגי בבית החולים לקראת הניתוח.
הורים גרושים, פרודים וידועים בציבור: במצב כזה חייבים שני ההורים לחתום על טופסי ההסכמה לניתוח ולהרדמה.
חשוב לציין כי אם אחד ההורים קיבל אפוטרופסות על גוף הילד, לא נדרשת חתימה של ההורה השני.
שימו לב: ילד או ילדה להורים שמסרבים לחתום על הטופס לא יוכלו לעבור את הניתוח.

אפוטרופוס
אם בית המשפט מינה לילד/ה אפוטרופוס, יש להגיע בליווי שלו או שלה לניתוח. (הנוכחות היא חובה).
  • בבית החולים תתבקשו להציג את תעודות הזהות של האפוטרופוס, כמו כן תתבקשו להציג את כתב המינוי שניפק בית המשפט לאפוטרופוס ויש לוודא כי כתב המינוי הזה בתוקף.
  • חשוב לציין שמשמורת על ילד להורים גרושים/פרודים אינה אפוטרופוס.
  • מי שלא יציג את המסמכים הנדרשים לא יוכל להתקבל להמשך הטיפול.

מרדימים את הפחד
"מרדימים את הפחד" - הזמנה לסיור מקדים בחדר הניתוח

ניתוח עלול להיות דבר מפחיד בעבור ילדים ומבוגרים כאחד. כדי להפחית את החרדה הטבעית הזאת אנחנו מזמינים אתכם ההורים להגיע עם ילדכם לסיור מקדים בחדר הניתוח שבו הילדים לומדים איך נראה חדר הניתוח, מיהם האנשים שיטפלו בהם ומהם צפויים לעבור ולחוות ביום הניתוח. הילדים זוכים ללבוש את בגדי חדר הניתוח , להריח ולחוש את מסכת ההרדמה ולהבין היכן ההורים נמצאים בכל שלבי ההליך.

הסיור ניתן ללא עלות. למידע נוסף לחצו כאן, לתיאום סיור התקשרו: 03-9253080